Marianne Goth Kristensen

Jeg hedder Marianne og er 67 år gammel. Jeg er gift på 11 år. Bor sammen med min dejlige mand og vores dejlige broholmer tæve Freya i Karlslunde på Sjælland.

Jeg stoppede med at arbejde i maj 2015 og er nu hjemmegående og folkepensionist og har derfor tid til mine nye hobbies, nemlig vævning, hjemmestrikkede karklude, hæklede grydelapper, oilskin tasker, skindtasker, syede strikke/hækle poser og punge til alt, samt løbbinding.

Men det hele startede faktisk i 2012 hvor jeg købte min første klapvæv, en Lervad 9. Den havde 4 skafter og 6 tramper. Jeg fik hjælp til at sætte den op, men desværre var der fejl i sølningen og jeg vidste ikke lige hvordan jeg skulle rette fejlen på det tidspunkt. Så jeg vævede et stykke stof med fejl, og fik lidt øvelse. Men fandt ikke rigtig tiden til det. Og hader at lave noget med fejl. Og væven stod bare der.

I efteråret 2013 besøgte jeg Glimåkra i Sverige og fik købt lidt garn og nogle vævebøger. Jeg besøgte væve museet der. 

I juli 2015 gik jeg på en tidlig før pension. Købte en Lervad 7 med 6 skafter og 6 tramper og meldte mig til mit første vævekursus på Kornloftets væveskole i Sorø. Her har jeg gået i 9. sæsoner. 

I foråret 2017  købte jeg så en ny brugt væv, Lervad 4 med 12 skafter og 12 tramper. Den er mit kæreste eje og der går mange timer ved den.

Og i november 2017 flyttede der en lille tangentvæv ind til mig Glimåkra Pysslingen med 4 skafter. Og den har endnu ikke stået stille på noget tidspunkt.

Februar 2018 meldte jeg mig til et kursus i løbbinding hvor Anne Birgitte Beyer var underviser. Havde allerede købt en af hendes bøger i efteråret 2017, så i min underbevidsthed vidste jeg, at denne hobby skulle jeg prøve på et eller andet tidspukt. Og jeg blev ikke skuffet. Så nu ved jeg hvad jeg skal lave hele sommeren, når jeg skal sidde i min have og nyde solen, så skal jeg lægge en nænsom tråd om en sjæl og skabe de sødeste kurve, cylinder, tasker, hvad jeg nu finder på. 

Deltog også på løbbindingskursus i okt. 2018 hos Anne Birgitte.

Desværre ramte stress og depression mig i efteråret 2018, så jeg har ikke fået fremstillet så meget som jeg plejer. Men her i dag 19.08.2019 kan jeg fortælle, at jeg har det væsentligt bedre og at det går den rigtige vej.

I  foråret 2019 blev min Glimåkra Pysslingen tangentvæv med 4 skafter udskiftet med en Glimåkra 8 tangent væv.

Jeg har deltaget i 2 sy kurser her i år Hos Poulsen i Maribo som ejes af Linda Poulsen. Med henblik på at fremstille mine egne tasker, både købt stof men også mit eget vævede stof. Disse tasker bliver løbende lagt på hjemmesiden når de er klar til salg. Jeg har udvidet lidt og syer nu også strikke/hækle poser du kan have med på farten.

Har her i juni 2020 været på mit første skind taske sykursus. Underviser var Lizzie Røpke og kurset belv afholdt Hos Linda Holten Poulsen i hendes butik i Maribo der hedder " Hos Pousen "

i  2021 år har jeg været på 2 skind taske sykurser hos Lizzie Røpke, og skal på endnu et her i november. 

Jeg skal deltage i et løbbindings kursus her midt i oktober 2021 , hvor jeg skal lære Tybrid bindingen. 
Underviser er her Brynhild Tophøj. Det glæder jeg mig til. 

I 2022 har jeg deltaget på taske sykursus og et tangent vævnings kursus.

Håber du af ovenstående er blevet lidt klogere på hvem MGK design er.😉

Del siden